Skala Horoskop

Skala HoroskopLibra - tanda udara di bawah naungan Venus, dan ini sudah mengatakan segala-galanya. Orang yang dilahirkan di bawah tanda ini cenderung untuk meredakan, mengimbangi dan kecantikan dalam semua manifestasi mereka. Keinginan ini amat ketara dalam makanan - Libra suka makan dengan nikmat, tetapi tidak makan terlalu banyak; mereka mudah mencari keseimbangan antara yang lazat dan berguna; mereka berbeza dalam rasa artistik halus dan tidak pernah mengorbankan logik dan masa mereka untuk menghias hidangan.

Fruity салатKeindahan makanan perlu dibincangkan dengan lebih terperinci. Bagi Libra, hidangan yang indah bukan chamomile dipotong daripada telur yang menghiasi salad berlapis. Keindahan semulajadi sayuran, buah-buahan, sayur-sayuran adalah lebih penting daripada percubaan lelaki yang menenteramkan alam semulajadi, dan Libra akan menekankan ini dalam setiap cara yang mungkin. Wakil-wakil tanda ini boleh memasak dengan indah dan menyajikan segala-galanya: dari salad buah hingga herring masin. Mereka melihat sisi hidangan yang paling menguntungkan dan menonjolkannya dengan tepat, menyembunyikan sisi yang tidak sedap. Atas sebab ini, Libra tidak boleh memasak jika produk yang tersedia bukanlah kualiti terbaik. Mereka membenci idea untuk membersihkan buah busuk atau membeli ikan yang tidak diketahui semasa beku. Skala estetik tidak akan menjimatkan makanan dan akan lebih baik membeli sedikit makanan yang baik daripada banyak makanan bukan kesegaran pertama. Atas sebab yang sama, Libra tidak suka saus dan gravi, dan jika mereka menggunakannya, mereka berkhidmat dalam mangkuk berasingan kerana mereka menyembunyikan kecantikan semula jadi produk.

sayur-sayuran с креветкамиKerana keterbacaan dan teliti dalam makanan Libra biasanya dimakan dengan baik dan tidak kekurangan nutrien - setelah semua, buatan sendiri, dimasak dengan hidangan cinta jauh lebih cantik daripada makanan cepat saji dan sosej. Sesetengah Libra sangat sensitif bahkan menjadi vegetarian kerana halus - kerana buah-buahan dan sayur-sayuran jauh lebih menarik daripada daging mentah. Apabila berpindah ke sistem makanan vegetarian, Libra tidak mempunyai masalah dengan perancangan diet. Di dalamnya, mereka dibantu oleh bakat semulajadi dan rasa kecantikan.

stik на грилеSekiranya cinta daging masih melampau kelemahan Libra, maka mereka hanya memilih cara yang indah dan indah untuk mempersiapkannya: stik bakar, kebab shish, itik keseluruhan dengan epal, pate dari hati. Produk dari daging cincang dan daging cincang halus menyebabkan kecurigaan di Libra. Tanda ini lebih suka memasak daging dengan sendirinya, supaya tidak terlalu kering, tetapi untuk meninggalkannya berair. Dalam hidangan daging, Libra tidak menyukai banyak mentega dan lemak, jadi kaedah memasak kegemaran mereka adalah baking dan mengukus. Untuk daging Libra, hiasan sayuran biasanya disajikan-sayur-sayuran segar, dibakar atau dicincang. Jadi di meja mereka, harmoni protein, lemak, karbohidrat dan vitamin.

risottoLibra dengan senang hati membeli produk baru dan mencuba resipi baru untuk diri mereka sendiri, memilih yang paling mudah dan paling logik, dan mereka, sebagai peraturan, ternyata dibuktikan dengan kaedah purba. Orang yang tidak berpengalaman dalam memasak mungkin berfikir bahawa Libra mencipta resipi sendiri apabila mereka hanya mengulangi apa yang diketahui berabad-abad yang lalu. Sebagai contoh, gabungan daging dengan buah-buahan manis dan buah-buahan kering adalah teknik yang diketahui oleh orang Sumeria. Timbangan dengan semangat mereka untuk keseimbangan dan keharmonian sangat menyukai resipi yang logis dan bijak: roti rai, tsampa, pilaf, risotto, tazhin, halava. Mereka mengagumi transformasi produk mudah - tepung, beras, kacang, mentega - ke dalam karya seni kuliner yang sebenar.

hitam хлебJika ada pilihan antara roti hitam buatan sendiri dan kek krim yang indah, Libra pastinya akan memilih roti, walaupun kelihatannya rasa kecantikan mereka harus mencadangkan satu lagi pilihan. Tidak ada percanggahan di sini - Libra tidak menghargai keindahan luar makanan, tetapi dalaman, jika seseorang itu dapat menyatakannya. Kek dari kedai hanya produk besar-besaran, di mana tidak ada kandungan yang mendalam, tetapi penuh dengan gula dan karbohidrat mudah lain. Roti buatan sendiri bukan sahaja produk terbaik, masa dan buruh, tetapi juga tanda kemahiran masakan yang tinggi. Walaupun seseorang yang dilahirkan di bawah tanda Libra tidak membakar roti sendiri, dia dapat menghargainya. Walau bagaimanapun, jika terdapat pilihan antara roti buatan sendiri dan kek buatan sendiri, tingkah laku Libra sukar untuk diramal, semuanya bergantung pada butir-butir - apa roti dan kek apa. Kemungkinan besar, Libra akan mencuba kedua-duanya, dan kemudian meminta resipi.

pai из лаймовWalaupun Libra adalah sejenis manis, mereka tidak makan semua gula-gula dan kek secara berturut-turut, tetapi memilihnya dengan berhati-hati. Adalah penting bagi mereka bahawa coklat, krim dan kek dibuat dari produk semulajadi, dan bukan dari pengganti rendah kalori. Rasa manis adalah keadaan yang tidak mencukupi untuk orang yang menyukai tanda Libra. Orang-orang ini menghargai keseimbangan selera: rasa manis semestinya seimbang dengan masam, asin atau tajam. Oleh itu coklat dengan lada merah atau kek dari limes semestinya seperti Libra.

Bagi orang yang dilahirkan di bawah tanda Libra, biasanya tidak ada masalah dengan berat badan berlebihan. Sekiranya ia hadir, ia bermakna bahawa ia perlu - pemiliknya menghargai cara hidupnya dan tidak akan menolaknya. Tetapi sebaik sahaja Libra menurunkan berat badan, mereka melakukannya dengan mudah dan secara semula jadi di bawah bimbingan naluri mereka. Sekiranya sukar untuk menurunkan berat badan anda sendiri, Libra akan menggunakan beberapa sistem, dengan berhati-hati mengkajinya. Orang-orang ini tidak pernah bertindak merosakkan kesihatan mereka dan memilih diet seimbang.

Libra dengan tenang merujuk kepada minuman beralkohol, tidak melihat mereka terlalu mahal, ini adalah untuk mereka tidak lebih daripada produk makanan biasa. Ketoksikan tidak menarik minat orang-orang ini. Tanda ini tidak akan meminum koktel yang dipersoalkan dan bir dalam tin hanya kerana ia tidak enak. Pada masa yang sama, Libra tidak akan melepaskan peluang untuk mencuba pelbagai jenis bir langsung, wain yang baik, minuman keras asli dan minuman keras untuk mereka. Memilih minuman untuk makan malam, Libra akan lebih memilih anggur Perancis atau Itali.

Bagi minuman tanpa alkohol, Libra selalu memilih yang paling berguna: jus segar, smoothie, teh hijau atau susu segar. Soda manis Libra biasanya tidak menarik, dan mereka lebih suka air kosong jika tidak ada yang lain.

Leave a Comment

27 − 25 =