Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät

hämmästyttävä животные Америки, о которых мало кто знает

Etelä-Amerikassa tämän maailman osan metsissä asuu valtava määrä eläviä olentoja, joiden olemassaoloa ei voida arvata jopa zoologisteille. Tänään puhumme kuitenkin Pohjois-Amerikasta, jossa voi vielä löytää hämmästyttäviä eläimiä, joita ei ole missään muualla maailmassa ja joista harvat tietävät.


Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Näyttää siltä, ​​että tämä eläin on sarjakuvaajan fantasian hedelmä: hänellä on suuret tummat silmät ja raidallinen pörröinen häntä. Kakomicoli johtaa yöelämää, tarttuu hiiriin ja on helppo sulkea. Näitä olentoja kutsuttiin "kissojen kaivostyöläisiksi", koska ne auttoivat kaivostyöläisiä pääsemään eroon jyrsijöistä. Kuvauksen mukaan eläin muistuttaa kissaa, mutta se kuuluu pesukarhun perheeseen.

2) Kaulapuristimet (lat. Pecari tajacu)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Näyttää siltä, ​​että tämä ei ole villisika, vaikka se näyttää villiselta siankalta. Leipomo on nisäkäs, jonka koti Pohjois-Amerikka, mutta myös levisi Etelä-Amerikkaan. Ne ovat melko ihania olentoja, syöminen lähinnä kasvisruokaa. Ne ovat vaikeasti havaittavissa luonnossa, koska ne ovat aivan salaisia ​​olentoja, ei tarvitse ihmiskuntaa ja mieluummin autiomaassa.

3) Pink Spoonbill (Lat. Platalea ajaja)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Tämä lintu on todellinen aarre Etelä-Floridassa. Väri on hieman flamingo, mutta siinä on täysin eri nokka. Se ruokkii pieniä äyriäisiä, etanoita, hyönteisiä ja muita suolaisten asukkaita. Nämä linnut kuuluvat yhteiskunnallisiin lajeihin, elävät suurissa laumoissa.

4) Hornhorn (lat. Antilocapra americana)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Tiesitkö, että toiseksi nopein eläin on Pohjois-Amerikassa asuvien pilkottujen sarvikuono? Whistler asuu nurmettuneella tasangolla ja länsimaissa puolisuksellisilla alueilla. Nämä olennot voivat kehittää jopa 100 kilometriä tunnissa! Ei ole yllättävää, että suurilla vaikeuksilla olevat saalistajat voivat pysyä tämän eläimen kanssa, vaikka jotkut, esimerkiksi susit, pummat ja ilves, tekevät sitä joskus. Nykyään karhottimet kärsivät metsästäjien käsistä ja alueiden menetyksistä.

5) Paddler (lat. Polyodon-spathula)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Tämä epätavallinen makean veden kala muistuttaa Maan kaukainen menneisyyttä, se asui Paleozoic aikakaudella 300-400 miljoonaa vuotta sitten. Jotkut kivettyneet jäljet ​​tästä kaloista ovat vanhempia kuin dinosaurukset! Kalat elävät Pohjois-Amerikan synkissä hitaissa jokissa. Viime vuosina kalaa karkeasti hävitettiin herkullisen kaviaarin takia. Melat kärsivät myös elinympäristön tuhoamisesta.

6) Periodinen cicada (lat. Magicicada)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Näillä hyönteillä on useita ryhmiä, joissa on 13- ja 17-vuotisia elinkaaria, jotka ovat hyvin tiedossa niille, jotka elävät Pohjois-maissa. Joskus heitä kutsutaan heinäsirkoiksi, vaikka he kuuluvat täysin erilaiseen perheeseen. Cicadas eivät ole myrkyllisiä, eivät pure, eivät pure ja eivät aiheuta erityistä uhkaa ihmiselle tai kasveille.

7) Scolopendra Californian (lat. Scolopendra heros)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Nämä vuosipäivät antavat pelon monille amerikkalaisille. Nämä suhteellisen suuret scolopendraalit elävät Yhdysvaltojen eteläisissä aavikoissa ja voivat saavuttaa pituuden jopa 20 senttimetriä. Useimmiten he johtavat yöelämää ja haluavat piiloutua lokien ja kivien aikana päivän aikana piiloutua lämpöä. Ne voivat vahingoittaa puremista, joten on parasta pysyä poissa heistä.

8) Jaguarundi (lat. Puma yaguarondi)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Jaguarundi on Keski- ja Etelä-Amerikassa sekä Teksasin eteläosassa asuvan kissan perheenjäsen. Nämä kissat johtavat erottuva elämäntapa ja on hämmästyttävä ulkonäkö, joka muistuttaa kynsiä enemmän kuin kissa. Ne ovat melko harvinaisia, vaikka ne aiheuttavat vähiten pelkoa. Metsästää leipureita, kaneja ja lintuja. Jaguarundin ongelma on lähinnä elinympäristön menetyksen ihmisen toiminnan vuoksi. Muuten hyvin pieni populaatio jaguarundista asuu Floridassa, vaikka se on invasiivinen laji.

9) American rogue (lat. Lanius ludovicianus)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Näitä lintuja kutsutaan joskus lintujen kasvattajiksi eräänlaisen metsästyksen vuoksi. Koska saalistajat ovat, kouristukset voivat leikata saalista syvälle teräviä kasveja, ja he syövät paitsi pieniä hyönteisiä, myös jyrsijöitä ja pieniä lintuja. Ainakin koukun muotoisen nokan avulla he saarnaavat.

10) Heikosti panssaroidut karat (lat. Ophisaurus)

Amazing Amerikan eläimet, joista harvat tietävät


Nämä olennot sekoitetaan usein käärmeiden kanssa, vaikka itse asiassa ne ovat liskoja, mutta eivät ole jalkoja. Kuten monet muut lohikäärmeet, karat voivat heittää häntä, jos joku nappaa sen. Siten ne pelastuvat vaarasta. Ne ruokkivat hyönteisiä ja jyrsijöitä. Ainoa ero ulkonäön ja käärmeiden välillä on se, että karat voivat vilkkua. Käärmeet, kuten tiedetään, ei ole ikää.

Leave a Comment

− 1 = 1