viini

viiniMikä on viini? Että joku, laita kuiva kielen sanakirjat, "alkoholijuoma on tuotettu kokonaan tai keskeytyy käyneestä rypäleen tai hedelmämehua (must), jonka jälkeen käsittelemällä saatua viiniä." Ja joillekin, viini on valtava maailma täynnä ekstaasia ja yllätyksiä, iloa ja kauneutta, legendoja ja löytöjä… Joku viini näyttää hapanta vettä, kun taas toiset eivät ole vain perehtynyt vivahteet maku, mutta myös tietää - mihin tahansa lautasen, juustoja tai lihatyyppi palveli yhden tai toisen viiniä.

Tietenkin yksi artikkeli ei tee sinusta hienovaraista viininvalmistajaa, mutta tällaista tavoitetta ei ole. Yritetään ymmärtää, kuinka viini vaikuttaa elimistöömme ja päättää, kuinka hyödyllistä se on (tai haitallinen).

Viini alkaa viinistä. Tarkemmin, siitä paikasta, jossa tämä viiniköynnöksen kasvaa. Ranskaksi terroirkieli on sana "terroir" - koko maaperän geologinen koostumus, valaistus, mikroilmasto ja ympäröivä kasvillisuus. Jokainen näistä tekijöistä vaikuttaa viinin maku ja aromi. Luonnollisten tekijöiden lisäksi lähdeaineiston laatuun vaikuttaa myös rypälelajikkeen valinta ja viininvalmistusmenetelmä.

Mielenkiintoisin asia on se, että viiniköynnös tuo parasta satoa laadun suhteen vain, kun se kasvaa, se tuntuu ehdottoman kelpaamattomalta näille olosuhteille. Viini on vain tuomittu kärsimään kosteuden puutteesta, ravinteiden puutteista ja hullu lämpötilan lasku. Viiniköynnösten kastelu on jopa kiellettyä, harvoin poikkeuksin, mutta mehutiivisteen mahdollisimman tiivistämiseen. Viinitarhojen maaperä on niin heikko, että viiniköynnöksen juuret ulottuvat 50 metrin syvyyteen! Tässäkin on oma merkityksensä - jokainen geologinen rotu, jolla viiniköynnösten juuret liittyvät toisiinsa, synnyttää syyllisyyttä viinirypäleeterityinen maku. Lisäksi rypäleiden kypsymisnopeus on tärkeä, joten pohjoisissa viinitarhoissa kasvaa valkoisen rypälelajikkeita, koska ne kypsyvät nopeammin ja eteläisissä - punaisia, jotka kypsyvät suhteellisen myöhään.

Viinit vaihtelevat suuresti maku, aromi ja alkoholipitoisuus. Värien - punainen, valkoinen ja vaaleanpunainen - värien lisäksi on olemassa neljä päätyyppiä:

Hiljainen - ei-viinit, nimeltään pöytä, jossa on alle 14% alkoholia. Tämä on Bordeaux- ja Rein-viinejä.

Sparkling - nimi puhuu puolestaan. Tämä on esimerkiksi samppanjaa. pitoisuus viiniAlkoholi on myös alle 14%.

Vahvistettu - sisältää 16 - 21% alkoholia. Näitä ovat satamaviini ja sherry.

Maustettu - sisältää 15,5 - 20% alkoholia, kuten esimerkiksi vermuttia.

Viinin koostumus ei ole vain 60-85% vettä ja viinialkoholia. Viini koostuu yli 600 (!) Orgaanisesta ja epäorgaanisesta aineosasta.

Vesi määrittää suurelta osin viinin kemiallisen koostumuksen, koska sen mukana kulkee maaperän kivennäisaine viiniin. Siinä kaikki viinirypäleistä syntyneet ja viininvalmistusmenetelmän aikana muodostuneet biologisesti aktiiviset aineet liuotetaan.

viiniEtyylialkoholi sisältyy viiniin pieninä määrinä - 9 - 21%. Alkoholi liukenee aineisiin, jotka eivät liukene veteen ja sekoittuvat veteen muodostaen monimutkaisen fysikaalis-kemiallisen järjestelmän. Viinissä on myös metyylialkoholia mikroskooppisissa annoksissa samoin kuin useita korkeampia alkoholeja ja polyhydrisiä alkoholi - glyseriiniä.

Tärkeä viinikomponenttien ryhmä ovat sokerit, lähinnä glukoosi ja fruktoosi sekä polysakkaridit. Viini sisältää myös erilaisia ​​happoja: viinihappo, omenahappo, maitohappo, meripihka ja useita haihtuvia happoja.

On osa viiniä typpipitoiset aineet: aminohapot, peptidit, proteiinit ja ammoniakki, sekä fenolisia aineita on pääasiassa antosyaniineja ja katekiinit. Tuoksu ja viinipullu määräytyvät suurelta osin sen aldehydeistä, asetaateista ja eettereistä.

Ja tietenkin vitamiineja! Viinissä on paljon P-vitamiinia, mikä on äärimmäisen tärkeää askorbiinihapon assimilaation kannalta. Se on myös viiniä - se on C-vitamiinia. Ryhmän B ja PP viinit eivät ole niin paljon, mutta niiden vaikutus kehoon on erittäin suotuisa.

viiniMutta viini ei ole vain kokoelma kemiallisia elementtejä. Viini on mysteeri, taikuus… Ei ihme, että hän oli innokkaasti kunnioitettu muinaisista ajoista. Tuhansia vuosia ennen aikamme, viiniä pidettiin pyhä juoma, ja Aristoteles kutsui viiniä "maidon Venus". Louis Pasteur uskoi, että "viini on terveellisin ja hygieenisin juoma, jos sitä käytetään kohtalaisesti." Venäläinen lääkäri, professori NF. Golubev, kirjoitti: "On tuskin epäilystä siitä, että viini, ajoissa ja sopivalla määrällä annetaan potilaalle on parantavaa tekijä arvokkaiden".

Viinin hyödylliset ominaisuudet tuntuivat muinaisina aikoina. Kreikkalaiset lisättiin vähän valkoviiniä juomaveteen sen desinfiointia varten. Tieteet vahvistavat viinintutkimusten desinfiointiominaisuudet ovat osoittaneet, että alle tunnissa ei käytännössä ole patogeenisiä mikro-organismeja vesissä. Ja kuka tietää, mitä olisi tapahtunut Eurooppaan buboniruttoa vastaan, ellei viiniä. Kun 20-luvulla viime vuosisadan Krimillä, puhkeaminen punatauti, pula lääkkeiden alle infektion leviämistä rajoittaa säännöllinen vastaanotto laimennetaan kaksi kolmasosaa luonnollinen viinin.
Valkoinen ja punaviini ovat yhtä myrkyllisiä salmonellalle ja colibacillille. laimennettu viiniValkoviini, joka on sekoittunut mahalaukun mehuun, on voimakas antibakteerinen vaikutus. Ja viinin mikrobilääkeresistenssin mekanismia ei ole täysin ymmärretty: on mahdotonta selittää vain alkoholin läsnäolo - keskittyminen on liian alhainen. Tutkijat uskovat, että tämä "syyttää" jotkin viinin värjäys- ja parkitusaineiden hajoamistuotteista.

Pöytäpunaviini käytetään jatkuvasti pieninä määrinä, estolääkityksenä epidemioiden aikana mahalaukun sairaudet, ruoansulatuskanavan sairaudet, korkea verenpaine ja liikalihavuus tonic. Kaukasiassa ei käytännössä ole tällaisia ​​sairauksia, kuten Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. Huolimatta melko raskaasta keittiöstä, joka perinteisesti sisältää korkeita kolesterolia sisältäviä elintarvikkeita, väestöllä ei ole melkein sydän- ja verisuonitauteja. Tämä selittyy viinin ominaisuuksilla ylimääräisen kolesterolin poistamiseksi verestä. viiniViini kirjaimellisesti pestään alukset! Muuten ne, jotka uskovat, että viini edistää korkeaa verenpainetta, ovat väärässä - tämä voi tapahtua vain, jos juot yli kolme lasia peräkkäin.

Ranskalaiset lääkärit uskovat, että vähintään yhden lasin käyttö päivässä antaa keholle kaikki tarvittavat elementit. Ranskassa jopa Eilon erityinen taulukko, jossa on suosituksia viinien käytöstä erilaisiin sairauksiin.

Anemia: 2 lasillista punaista pöytäviiniä päivässä.

Kun beriberi: kaikki luonnolliset viinit.

Ateroskleroosin kanssa: kuivia valkoviinejä kivennäisvedellä.

Influenssan, keuhkoputkentulehduksen, keuhkokuumeen: kuuma punaviini sokerin tai hunajan kanssa.

viiniKun sammuminen, vahvuuden lasku: satama, Madera, sherry muutamia lusikoita päivässä.

Sydänlihaksen ylläpitäminen: vaaleat valkoviinit, erityisesti samppanjaa.

Mahalaukun häiriö: kuivaa kuivia viinejä kuten Cabernet.

Oksentelu: voimakkaasti jäähdytetty samppanja.

Tuberkuloosilla:
punaviini pieninä annoksina.

Lääkärit ja ravitsemusasiantuntijat suosittelevat viinin juomista joka päivä, mutta ei tavalliseen tapaan, mutta lisääntymiseen vedellä: ½ l. Luonnollinen (tämä on tärkeää!) Viiniä laimennetaan puhtaalla vedellä suhteessa 1: 2 ja juotetaan päivällä veden, teen ja kahvin sijasta. Tämä menetelmä on hyvä ateroskleroosin ehkäisyyn ja hoitoon. Luultavasti tietävästi Burgundin viiniä kutsutaan "maidoksi vanhuksille".

Viini voi tuoda meille paitsi iloa, mutta myös hyötyä. Tärkeintä ei ole liioitella sitä.

Larissa Shuftaykina

Leave a Comment

+ 33 = 36