5 tuntia nukkua riittää

5 часов сна вполне достаточно

Uusi tutkimus osoittaa, että jos et nuku 7-8 tuntia päivässä, se ei vahingoita terveyttäsi lainkaan.

Aiemmin tänä vuonna laajamittaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että vähemmän kuin 7 tuntia unessa liittyy suurempaan sydän- ja verisuonitautien riskiin. Toinen johtopäätös oli, että ihmiset, jotka nukkuvat alle kuusi tuntia päivässä, todennäköisemmin kuolevat ennen 65-vuotiaita.

Mutta viimeisin tutkimus, joka on seurannut 450: n keski-ikäisen ja vanhemman naisen elämää 14 vuoden ajan, viittaa siihen, että optimaalinen nukkumaanmenoaika on 5-6,5 tuntia. Ja tämä tutkimus eroaa edellisistä, koska ihmisiä ei kysy heidän "uninen" tottumuksistaan ​​vaan tekivät johtopäätöksiä joka perustuu kokeilun osanottajien ranteeseen kiinnitettyyn erityiseen laitteeseen.

"Yllätys meille oli se, että parhaat tulokset terveyteen todettiin niiden joukossa, jotka nukkuivat alle 6,5 tuntia päivässä", - sanoi emeritusprofessori psykiatrian Kalifornian yliopiston, Daniel kripke (Daniel kripke). "Naiset, jotka ovat nukkuneet alle 5 tuntia tai enemmän 6,5, eivät todennäköisesti selviydy seuraavien 14 vuoden aikana".

Tutkimuksen tulokset julkaistiin Sleep Magazine -lehdessä. Professori Kripke totesi myös, että tämä tutkimus auttaa poistamaan joidenkin ihmisten pelkoja he eivät saa tarpeeksi nukkua.

"Tämä tarkoittaa sitä, että naisilla, jotka nukkuvat 6,5 tuntia, ei mitään hätää, koska se lasketaan mitä tarvitset, ja kehon säilyttää elintoimintojen" - hän lisäsi. Hän lisäsi, että se oli unen määrän, joka todettiin tarpeelliseksi San Diegon naisille, jotka osallistuivat tutkimukseen.

Maaliskuussa samanlainen tutkimus Britanniassa, 3000 ihmisen joukossa, osoitti, että keskimäärin britti nukkuu noin 6 tuntia päivässä.

Kysymys siitä, miksi ihminen niin elintärkeää nukkumaan, on vuosikymmenien ajan kiinnostunut sekä tutkijoista että tutkijoista. Nyt tiedetään se auttaa elimistöä ylläpitämään normaalia ja auttaa palauttamaan solut. Unen poissaolo, kuten tiedetään, nostaa verenpainetta ja vähentää glukoositoleranssia, mikä voi lisätä valtimotuhojen vaaraa.

On myös osoitettu, että ne, jotka eivät nuku, todennäköisemmin syövät ja näyttävät vähemmän houkuttelevilta kuin ne, jotka saavat tarpeeksi nukkua.

Leave a Comment

47 + = 53