Mitä musiikkiasetelmasi voivat kertoa sinusta?

Mikä ваши музыкальные предпочтения могут рассказать о вас?

Mitä tuli ensin - musiikkia tai melankoliaa? Elokuvassa "Fanatic" päähenkilö Rob uskoo, että ääretön määrä ihmisiä kuuntelee lauluja rikkoutuneesta sydämestä ja yksinäisyydestä. "Kuuntelin popmusiikkia, koska olen tyytymätön tai olin tyytymätön, joten kuuntelin popmusiikkia?" Hän kysyi itseltään. Vielä yksi kysymys: Onko hänen henkensä piirteisiin liittyvän henkilön musiikkiominaisuudet? Musiikkimme mieltymyksemme vaikuttavat kaiken tekemättä, tai haluamamme musiikki heijastaa hahmomme piirteitä?

Ihmiset, joilla on laaja etuja, yleensä mieluummin eri musiikkiin, MP3-soittimissa on laaja valikoima monipuolisia musiikkileikkejä. Yksi tai kaksi tyylilajia kuitenkin selvästi luonnehtivat persoonallisuutensa, tutkijoiden mukaan.

Erilaiset musiikkiasetukset - samankaltaiset luonteenpiirteet

Mitä musiikkiasetelmasi voivat kertoa sinusta?Muista, kun joku kritisoi suosikki yhtyeesi tai musiikkiasi. Näytti siltä, ​​että he loukkaavat sinua henkilökohtaisesti. professori Adrian North (Adrian North) Skotlannista Heriot-Vottin yliopisto uskoo, että tämä johtuu siitä, että yhdistämme musiikin usein persoonallisuutemme kanssa. Olemme kiinnostuneita tietyistä musiikillisista genreistä, koska käsittelemme niitä erityisellä tavalla. Viime vuosina professori on tutkinut eri ihmisten musikaalisia mieltymyksiä ja piirteitä ympäri maailmaa. Hän pyysi osanottajia valitsemaan yli 100 musiikillisesta tyylilajista niitä, joista he pitivät parhaiten, ja osanottajat täyttivät kyselylomakkeita ja kysyivät heidän henkilökohtaisia ​​piirteitään. Useiden hypoteesin esittämiseksi tutkijan oli käsiteltävä 36 000 tällaista kyselylomaketta.

Tämän seurauksena Pohjois tutkimus on vahvistanut nykyisiä stereotypioita siitä, mitä fanit tanssimusiikin - luovat ihmiset ja fanit klassikoita - sisäänpäinkääntynyt, mutta siellä oli muutamia odottamattomia löytöjä. Esimerkiksi ajateltiin, että ne, jotka haluavat rock-musiikin ja "heavy metal" on melko karkea, mutta tutkimuksen tulokset osoittivat, että ne ovat todella hiljainen ja rauhallisia ihmisiä kuin miltä se näyttää. Myös rock / metal ja reggae-kuuntelijoita on useita samankaltaisuuksia, vaikka nämä musiikilliset tyylilajit ovat hyvin erilaisia. Musiikkielementeillä ei välttämättä ole mitään yhteistä toisiinsa, mutta yhdistävät jollakin tavoin ihmisiä, jotka sitä suosivat. Ainakin heillä on joitain yhteisiä piirteitä.

Kerro, mitä kuuntelet ja minä kerron sinulle, kuka olet

Mitä musiikkiasetelmasi voivat kertoa sinusta?Peter Rentfrow, professori Cambridge University yhteistyössä professorin kanssa Sam Gosling (Sam Gosling) alkaen Teksasin yliopisto Vuonna 2003 hän teki tutkimuksen henkilökohtaisista piirteistä ja musiikki-mieltymyksistä. Jakoivat musiikkityylejä neljään pääluokkaan: Reflexive ja monimutkainen (blues, klassinen, kansanmusiikki, jazz), energinen ja rytmikäs (hip-hop, tanssi), optimistinen ja perinteisiä (uskonnolliset genre, maa, pop), voimakas ja kapinallinen (raskaat metalli, rock, vaihtoehtoinen rock). Tutkijat havaitsivat, että ne, jotka mieluummin yksi ryhmistä ovat samankaltaisia.

Energinen ja rytminen genre: itsevarma, progressiivinen näkemys, seurallinen, urheilullinen, houkutteleva.

Optimistiset ja perinteiset tyylilajit: luotettavia, työaikalaitteita, houkuttelevia, valmiita auttamaan toisia, konservatiivisten poliittisten näkemysten kanssa.

Heijastavat ja monimutkaiset tyylilajit: selkeitä, liberaaleja poliittisia näkemyksiä, älykkäitä, potilaita, kuten esteettisiä kokemuksia.

Intensiiviset ja kapinoidut lajityypit: urheilu, energinen, rakastava seikkailu, älykäs, utelias.

Myös Rentfrow ja Gosling suorittivat useita asiaan liittyviä tutkimuksia. Vuonna 2007 he yrittivät tarkistaa, ovatko faneille musiikillisiin genreihin ja merkkipiirteisiin liittyvät stereotypit tosia. Työn tulokset julkaistiin lehdessä Musiikin psykologia. Aluksi he pyysivät 74 osanottajaa vastaamaan useisiin kysymyksiin heidän hahmojensa piirteistä ja pyysi sitten nimeämään ne 10 laulua, joita he rakastivat eniten. (Osallistujilla oli myös viikon aikaa muuttaa mieliään). Sitten 74 CD-levyä, joissa suosikkikappaleita osallistujat saivat kuunnella 8 ihmistä, jotka joutuivat arvostamaan ihmisiä, jotka valitsivat nämä kappaleet.

On mielenkiintoista, että 8 tarkkailijaa oli epäilemättä kykenevä kertomaan osanottajien samankaltaisuudesta, anteliaisuudesta, uteliaisuudesta, luovuudesta ja emotionaalisesta vakaudesta. Heidän tuloksensa olivat parempia kuin muissa tutkimuksissa, kun tarkkailijat yrittivät kertoa ihmisistä, katsella valokuvia ja videoita.

Aikaa testattuja kappaleita

Mitä musiikkiasetelmasi voivat kertoa sinusta?Koska opiskelijat ovat opiskelleet kollegiona, on mahdollista, että heidän ikäryhmänsä implisiittinen suosiota tietyille genreille. Ajan myötä musiikkiasetukset voivat sanoa vähemmän persoonallisuuttamme, ja jotkut niistä vaihtelevat suuresti.

Ehkä tämä osoittaa, että persoonallisuutemme muuttuu iän myötä. Kun kehitämme, musiikkimaisemme muuttuvat kanssamme.

Kuitenkin, vaikka löydämme itsellemme uudenlaisen musiikin, on olemassa vielä eräs tarkka lajityyppi, jota erottamme muusta. Se on meille tyypillinen genre, ei ole väliä, mikä on eniten kiinni meistä - sydämellisiä lyrics, aggressiivisia rytmejä tai yhden kitaran ääniä.

Kaikki, mitä me kiinnitämme elämässä, voi toimia osoitus persoonallisuuttamme. Monet meistä "ohittavat" musiikkia sydämemme kautta, joita emme tee esimerkiksi muotilla tai sisustuksella, vaikka sitä voidaan pitää myös taiteena.

Siksi ennen arvostelemaan joku musiikkiasetuksia - ajattele uudelleen. On hyvin todennäköistä, että henkilö yhdistää suosikkimusiikinsa itsensä kanssa, joten voit helposti loukata hänen henkilökohtaisia ​​tunteita.

Leave a Comment

− 2 = 3