10 maapallon väkirikkaimmista kaupungeista

10 самых густонаселенных городов на Земле

Planeellamme väestö kasvaa jatkuvasti, ja tämä on jo tullut todellinen ongelma. On harvaan asuttuja paikkoja, on yksinkertaisesti suuria kaupunkeja, mutta on megacities, väestö, joka on hämmästyttävää, laskemalla kymmeniä miljoonia.

Kyse on tällaisesta jättiläisillä kaupungeilla keskustelemme edelleen. Samaan aikaan sisällytimme tällaisten kaupunkien luetteloon kasauma, jotka edustavat ihmisasutusten yhdistymistä.


Sao Paulon väestö

Brasilia

20 900 000 ihmistä

goroda111.jpg

São Paulo pysyi pienenä kaupungissa 1800-luvun puoliväliin asti ja muuttui nopeasti kaupalliseksi agglomeraattoriksi kehittyneellä kahviteollisuudella.

Manilin väkiluku

Filippiinit

21 950 000 ihmistä

goroda3.jpg

Kyseessä on Manila-metroasema (siellä vuodesta 1975), johon kuuluu 17 kaupunkia.

New Yorkin väestö

Yhdysvallat

22 200 000 ihmistä

goroda4.jpg

New York on amerikkalaisen kapitalismin, vapauden ja demokratian symboli. Se on kaupunki, jossa elämä ei koskaan lakata - päivä tai yö. Täällä voit aina seurata turisteja, koska New York on kuuluisa arkkitehtuuristaan, museoistaan ​​ja muista nähtävyyksistä.

Mumbain väestö

Intia

22 800 000 ihmistä

goroda5.jpg

Se on toiseksi suurin kaupunki Intiassa. Mumbai pidetään Intian rikaskaupungina. Tämän kaupungin korkea elintaso on hyvin erilainen kuin koko maassa. 

Katso myös: Kaupungit, jotka kannattaa käydä vuonna 2015

Mumbai vuosittain houkuttelee monia matkailijoita kaikkialta maan päällä, mikä tekee siitä maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista.

New Delhiin väestö

Intia

23 200 000 ihmistä

goroda6.jpg

New Delhi on yksi Intian tärkeimmistä kulttuurisista ja poliittisista keskuksista. Kaupunki koko maan historian ajan oli vallan taistelun episentti, joka vaikutti monta kertaa sekä koko kuningaskuntien että imperiumien luomiseen ja tuhoamiseen.

Meksikon väestö

Meksiko

23 400 000 ihmistä

goroda7.jpg

Vuonna 1950 Meksikossa oli jo kolme miljoonaa ihmistä. Kukaan ei ajatellut, että 60 vuoden päästä Meksikon pääkaupungista tulee yksi maailman suurimmista kaupungeista. Mexico City on maan suurin kaupunki ja sen tärkein poliittinen, kulttuurinen, koulutus- ja rahoituskeskus.

Shanghain väestö

Kiina

24 150 000 ihmistä

goroda8.jpg

Shanghai on käytännössä suurin kaupunki Kiinassa ja yksi maailman tiheimmistä asutetuista kaupungeista. Megapolis kasvaa erittäin nopeasti vuosi vuodelta.

Guangzhouin väestö

Kiina

24 200 000 ihmistä

goroda9.jpg

Kaupunki Guangzhou (Kantoni) on noin 2 200 vuotta vanha. Paras aika vierailla Kanadassa on lokakuusta marraskuuhun ja huhtikuusta toukokuuhun. Tässä kaupungissa on subtrooppinen ilmasto, jossa on korkea kosteus kesällä. Lämpötila voi olla lähes 40 astetta.

Soulin väestö

Etelä-Korea

29 500 000 ihmistä

goroda10.jpg

Kaupunki, jolla on uskomattoman väestötiheys: 17 288 ihmistä per neliö. km! Soul on Etelä-Korean suurin kaupunki ja epäilemättä maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus. 

Lue myös: 10 suurinta saastunutta kaupunkia maailmassa

Kaunis palatseja, herkullisia ruokia ja ostos-yöelämää, tämä megalopolis yhdistää vanhan ja uuden Aasian perinteitä.

Tokion väestö

Japani

34 000 000 ihmistä

goroda11.jpg

Japanin pääkaupunki on maailman ylivoimaisin kaupunki. Tämä agglomeraatti koostuu 26 kaupunkista, 5 kylästä ja 8 kylästä, joista jokaisella on paikallinen itsehallinto. Tokiossa on jopa syrjäisiä saaria Tyynen valtamerellä, joka sijaitsee 1000 kilometriä etelään, pohjaveteen.

Leave a Comment

− 7 = 3