Hääkakun historia

12.6.2003, Orlando-kaupungin makeisten toimista, syntyi maailman suurin hääkakku. Miracle kakku koostui 5 tasosta, painoi lähes 2420 kg ja korkeus oli 6,7 m! Mahtavaa kakkua paistettiin Shrekin ja Fionan animoitujen hahmojen kunniaksi ja heidän onnellisesta rakkaustarinoistaan.
Tämä hääkakku oli epätavallista vain kokonsa, mutta muutoin hänen suoritustaan ​​ei poikennut kakkuja, tuttu moderni nuoripari - joissakin piireissä eri halkaisijat, valkoinen kerma, hieno sisustus ja kruunasi kakun hahmoja morsiamen ja sulhasen. Mutta hääkakku ei aina ollut sellainen, jolla me tiedämme sen tänään.
Häät rituaali perinne, joka liittyy kakun leikkaamiseen morsiamen ja sulhanen, on yli viisi tuhatta vuotta. Sen alkuperä herättää muinaisen uskon, että ystävyyttä pidetään yhdessä leivän rikkoutumisena. Se oli leipä, joka oli modernin hääkakun suuri-isoisänisä.

häät торт häät торт häät торт

Rooman valtakunnan alkuaikoina häränleipä oli paistettua ohra- tai vehnäjauhosta, ja se hajosi juuri morsiuspään yläpuolella. Tämä tekee sulhanen, jossa asiakkaat leipäviipaleet, symbolinen jakaminen heille onnea ja onnea, ja murusia, joka pysyi kärjessä morsian, sulhanen kerätty, söi ja hän jakaa rakastettunsa. Tämän perinteen merkitys oli nuoren vaimon lähettäminen miehelleen. Samankaltainen perinne oli Skotlannissa, vain kaurahiutaleista leipää. Hän mainitsee hänet vasta 1900-luvulla. Pohjois Skotlannissa morsian tyttöystävä helpottaa tätä tapaa, että morsian laittaa pään lautasliina, ja se laittaa kori, joka oli puuroa ja leipää. Yleensä tällainen leipä oli enemmän kuin ohut kakku kuin leipä ja vielä enemmän kakku. Mutta rituaali, joka edeltää perinteistä murtaa leipää morsiamen pään yläpuolelle, näytti todella järkyttävältä. Noin 100 eKr. Vieraat-roomalaiset heittivät keitetyt paastot morsiamessa! Kun kompromissi saatiin aikaan, ja leipää yksinkertaisesti säröillä, häät perinteiden uusi symboli ilmestyi - leipä murusia tai "confarreatio", joka kirjaimellisesti tarkoittaa "syöminen yhdessä". Myöhemmin confarreatio muuttui konfettieksi, joka vielä heitetään morsiamen ja sulhanen häissä ympäri maailmaa.
Hääleipä jossakin muodossa oli olemassa lähes kaikissa maailman kulttuureissa. Esimerkiksi muinaisessa Kiinassa, sulhanen perhe lähetti neljä leipää piirakat morsiamelle, heidät joutuivat heittämään ja kiinni levyyn, joka pidettiin pään yli. Kun he halusivat jokaisen piirakansa, morsius lainaa runoutta avioliitosta, mikä merkitsee hänen lähtöään vanhempiensa kodilta miehelleen.
Ja Venäjän kansallinen hääjuhla on uskomattoman rikkaita ja monimutkaisia ​​perinteitä, jotka liittyvät häät kakkuja. Muinaisissa pakanalaisissa aikoina slaavilaisten pyhä leipä pidettiin leipäksi, ilman että häät eivät olleet mahdollisia. Leipä valmistettiin Venäjällä noudattaen monia rituaalisia sääntöjä.
Siten tuotanto testi - "raschinene" - annetaan vain avioliitossa oleva nainen, leivonnaisia ​​- mies leikkaus - lapsi ja jakelu kappaletta leivän kutsu - matchmaker ( "karavayniku"). Ja koko prosessia seurasi erityisten "loaf" -laulujen laulaminen, jonka tekivät "caravaniers". Ennen avioliiton pyhittämisen alkua nuoret koskettivat ensin koskettavia kasvoja ja itkivät. Häätleivät koristeltiin monimutkaisilla veitsikuvioilla ja Kalinan oksilla, jotka pakanallisista ajoista johtuvat mystisistä ominaisuuksista.
Ei venäläistä häätpöytää voisi tehdä ilman kupupolttaa - kurik. Kurikin pakollinen osa on kananlihaa, vanhoina aikoina se pantiin pitsiin suurissa kappaleissa ja jopa luista. Kuten tiedät, kanaa pidettiin hedelmällisyyden symbolina.
Perinteisesti evästeet paistettiin sulhasen talossa (morsiamen) ja morsiamen talossa (sulhasen talossa). Vauvan piirakka oli koristeltu ihmiskuvista taikinasta - tulevan perheen symboleja, mutta morsiamen kurikissa ihmiskuvien sijasta oli kukkia - naisellisuuden, kauneuden, maalauksen, hellyyden symboli.
Keskiaikainen Englanti, hääkakku, vaikka nimeltään piirakka, ei ollut oikeastaan ​​piirakka tavallisessa mielessä. Yleensä, ennen sulhanen ja morsiamen, muodostui kasa pieniä makeita rullia ja suuteli häntä, nuoret vastasivat "onnelliseksi" suureen perhe-elämään.

häät торт
häät торт
häät торт
1660-luvulla, aikana vallan kuningas Kaarle II, ranskalainen kondiittori vieraili Lontoossa ja hämmästyin kuinka sotkuinen ja ruma taitettu ylämäkeen perinteinen Englanti häät kakkuja. Kuva pullon vuoresta pilkattiin ja muoton muotoinen vuori muuttui tyylikkäksi kakuksi, jota kutsuttiin krokembushiksi. Tämä upea kermakakku, ihastuttava sekoitus kermaa pallot piirretään pyramidin koristeltu tuoreita tai sokeroitu kukkia ja pähkinät, joka on suosittu häämatkalla ja moderni, erityisesti Ranskan.
Englannissa hääkakku 1700-luvulle asti pysyi melko vaatimattomana kakun kakun muodossa, jossa oli sokeroituja hedelmiä ja pähkinöitä. Ja vain 1800-luvulla, Euroopan aristokratian häissä, monikerroksiset kakut alkoivat nauttia suosiosta. Uskotaan, että monikerroksinen hääkakku keksittiin 1700-luvulla Lontoon päivittäistavarakaupalla. Hän halusi todella luoda jotain tavallisesta, mutta hän ei voinut ajatella mitään, ennen kuin hän kiinnitti huomiota St. Bryden kirkon kupoliin Fleet Streetillä.
Alkaen 17. luvulla Euroopassa tarvittiin häissä on kaksi kakkuja - yksi morsiamen ja yksi sulhasen. Suurin ero morsiamen kakku oli se, että se on paistettu lasirenkaan, ajateltiin, että tyttö, joka löytää hänen pala rengas, pian naimisiin. sulhasen kakku koristeltu vaatimaton kuin morsiamen kakku (muuten, oli jo muodostunut perinne tehdä hääkakun tai kakku morsian valkoinen symboloi puhtautta ja viattomuutta), mutta oli merkittävästi suurempia. Useimmiten se oli tavallista hedelmä kakku. sulhasen kakku etukäteen leikattu paloiksi, laittaa valkoiset laatikot, sidottu niiden valkoinen tai hopea nauha, tai yksinkertaisesti kirjoittaa alkukirjaimet nuoripari ja pinottu uloskäynnin vieressä. Vieraat meni kotiin, toisi tullessaan näitä laatikoita välittää niille, jotka eivät voineet osallistua vihkiminen tai syömään seuraavana aamuna. Meidän aikanamme, sulhasen kakku perinne ei ole pakollinen, se nähdään tarpeettomia kustannuksia, mutta jos kakku on paistettu, yritä sen sisustus heijastaa harrastukset, yljän esimerkiksi paista muodossa tietokoneen, jalkapallokenttä, purjehdus, shakki laudat jne .d. Nyt sulhasen usein leipoa suklaakakku pikemmin kuin hedelmiä, ja on se erillisessä taulukossa vieressä tärkeimmät kakku - kakku morsian, ja vasta sen jälkeen leikattu, palaset sijoitetaan laatikoihin ja siirtää vieraita. Joskus kakku häissä morsian tarjotaan vaihtoehtona jälkiruoka.
Nyt hääkakut ovat todellisia taideteoksia, joiden suunnittelussa ei ole rajoitettu ihmiskuntaa! Jotkut kuitenkin menevät liian kauas. Joten, entinen Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan teki kakun oman muotokuvansa. Mutta maku ja väri, kuten sanotaan…
Viime aikoina kakkujen koristelussa on yhä suosittuja tyylikkäitä, elävien, sokeroitujen tai marsipaanikukkien kukkia. Todella tällainen kuninkaallinen kakku on henkeäsalpaava! Kyyhkysiä edustavat perinteiset figuurit tai kakun ylemmän tason koristeleva morsiamen ja sulhanen ovat myös valtava valinta jokaiseen makuun ja väriin. Tämä ei ole vain romanttisia prinssejä ja prinsessoja, vaan myös hauskoja kohtauksia morsiamen ja sulhanen elämästä, samoin kuin suosikkien sarjakuviesi hahmot, esimerkiksi Shrek ja Fiona tai Mickey ja Mini. Muotoa hallitsevat monikerroksiset pyöreät kakut, jotka on pinottu toisiinsa tai jotka on esitelty erityisellä jalustalla, jossa kukin taso asetetaan erilliseen astiaan ja kiinnitetään metalliin tai lasiin. Mutta voit tavata ja leikata kakkuja ja sydämen muotoisia kakkuja ja todella alkuperäisiä - lukkojen, autojen, sohvien, lahjapakkausten jne. Muodossa. ja vastaavia. Lyhyesti sanottuna kaikki riippuu mielikuvituksesta ja mahdollisuuksista.
Mutta hääkakun historia ei lopu siihen. Ja kuka tietää mitkä mestariteokset ovat lastenlapsiemme ja lastenlasten hääpöydissä? Voidaan sanoa varmasti - hämmästyttävän hieno ja upea upeassa!
Zhanna Golovina
Miten leikata hääkakun

reseptejä:
Juhlava kakku
Croquembouche
Perinteinen hääkakku
Hääkakku
Hääkuvake

Leave a Comment

20 − 10 =