7 syytä nukkua vasemmalla puolella

7 причин спать на левом боку

Me kaikki tiedämme, että unen kesto on suuri rooli henkisessä ja fyysisessä terveydessä, mutta unen aikana asema on myös tärkeä tekijä hyvinvointimme kannalta.

Asiantuntijoiden mukaan tilanteessa on unelma, jolla on suuria etuja terveydellemme.

Lue myös: Asenne unessa: mitä se sanoo?

On selvää, että nukkuminen vasemmalla puolella on hyödyllisempi ruoansulatukseen, selkään ja sydämeen sisäisten elinten paikan vuoksi. Tässä on muutamia etuja tästä tilanteesta unessa:


Kummalla puolella on parempi nukkua?

1. Vahvistaa imunestejärjestelmän

levii-4.jpg

Lepo vasemmalla puolella mahdollistaa kehosi paremman suodatuksen imusolmukkeiden, koska ruumiin vasemmalla puolella on hallitseva lymfaattinen puoli.

Länsi-tiedemiehet havaitsivat myös, että vasemmalla puolella oleva nukkuminen auttaa kehoa parantamaan paremmin jätteitä aivoista, kun taas oikealla puolella nukkuminen voi vähentää imunestejärjestelmän tehokkuutta.

2. Parantaa ruoansulatusta

levii-6.jpg

Lepo vasemmalla puolella on parempi kuin oikea, koska yksinkertainen painovoima. Kun valehtelet vasempaan reunaan, ruoan jätteet kulkevat rauhallisesti paksun suoliston läpi ja sen seurauksena sinun on helpompi tyhjentää aamulla. Se sallii myös mahalaukun ja haiman olevan sopivammassa asemassa (vatsa on vasemmalla) ja edistää haiman entsyymien parempaa tuotantoa.

3. Hyödyllinen sydämeen

levii-8.jpg

Lääkärit ovat jo pitkään suositelleet, että raskaana olevat naiset nukkuvat vasemmalla puolella sydänlihaksen parantamiseksi. Vaikka et ole raskaana, nukkuminen vasemmalla puolella voi auttaa lievittämään joitain stressiä sydämestä, koska painovoima edistää imunesteiden ja valtimonkierron sydämeen.

Asiantuntijat kuitenkin edelleen väittelevät, mihin puoleen nukkua paremmin sydämen terveydelle. Niinpä esimerkiksi henkilöt, joilla on krooninen sydämen vajaatoiminta ja joilla on ollut sydänkohtaus, on parempi nukkua oikealla puolella.

Miten nukkua raskauden aikana?

4. Optimaalinen raskaana oleville naisille

levii-3.jpg

Lepo vasemmalla puolella ei ainoastaan ​​paranna verenkiertoa raskaana olevilla naisilla, mutta myös lievittää stressiä selästä, estää maksaan kohdun limakalvoa, parantaa verenvirtausta kohtuun, munuaisiin ja sikiöön. Tästä syystä lääkärit suositellaan raskauden aikana useammin nukkumaan vasemmalla puolella.

5. Vähentää närästystä

levii-9-1.jpg

Tutkimuksessa kävi ilmi, että vasemmalla puolella olevista syistä vähennät hapon refluksoinnin oireita. Tämä johtuu jälleen siitä, että vatsa on vasemmalla. Vastaavasti, kun valehtelet oikealla puolella, närästyksen oireet voivat pahentua.

Vaikutus tulee lähes välittömästi, joten jos syömisen jälkeen sinulla on närästystä, makaudu vasemmalle puolelle 10 minuuttia.

6. Vähentää selkäkipua.

levii-7.jpg

Kroonista selkäkipua kärsivät ihmiset voivat hyötyä suuresti unesta vasemmalla puolella, koska tämä auttaa vähentämään selkärangan painetta. Mukavuus herättää puolestaan ​​rauhallisen unen.

Lue myös: 5 virheet, jotka katkaisevat unen

7. Auttaa verenkiertoa

Jos sinulla on suonikohjuja, sinun on syytä leikkiä vasemmalla puolella, koska se parantaa verenkiertoa ja pienentää painovoimaa onttoa laskimoon - päävesi sijaitsee kehon oikealla puolella.

Voinko nukkua oikealla puolella?

Huolimatta siitä, että vasemmalla puolella on paljon unia, kannattaa huomata, että sydämen vajaatoiminta, uniapnea, glaukooma ja rintaneula-oireyhtymä joutuvat varovasti nukkumaan vasemmalla puolella ja ota yhteyttä lääkäriin.

Kuinka muuttaa asennon nukkumisen aikana?

levii-5.jpg

Jos haluat oppia nukkumaan vasemmalla puolella, se voi kestää jonkin aikaa kehittää tätä tapaa. Voit esimerkiksi laittaa tyynysi selän alle, joten olisi vaikeampaa selata toiselle puolelle.

Voit myös kokeilla nukkua sängyn toisella puolella, joten tilanne ei näytä niin epätavalliselta.

On tärkeää kiinnittää huomiota patja, johon nukut. Koska kun nukut sivulla, paine menee lonkat ja olkapäät, on parempi valita pehmeämpi patja vähentää stressiä näillä alueilla.

Mutta tietenkin tärkeintä on, kuinka mukava tunnet patjan ja tietyssä asennossa, koska tämä auttaa sinua nukkumaan ääneen ja herättämään iloisesti.

Leave a Comment

− 2 = 2