Onko haitallista nukkua yli määrätty?

haitallinen ли спать дольше положенного?

Monet meistä haluavat nukkua hieman kauemmin. On myös huomattava, että unen puute monissa tapauksissa tekee henkilö näyttää zombie, hidas, bezynitsiativnym, ja joskus ärtyisä. Ne, jotka eivät voi nukkua hyvin eri syistä, kadehtivat niille, joilla on varaa nukkua vielä tunti. Viikonloppuisin monet haluavat asua sängyssä lounasaikaan asti, jotenkin kompensoimaan unen puutetta viikon aikana.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkä nukkuminen aiheuttaa monia vakavia terveysongelmia, kuten sydänongelmia ja diabetesta, ja voi jopa lyhentää elämääsi!

Liian suuri hyöty on haitallista

Unen kesto erilaisille ihmisille on erilaista. Se riippuu iästä, terveydentilasta, työaikataulusta, stressin määrästä ja toiminnan tasosta. Keskimäärin Taudinvalvonta- ja ehkäisykeskukset että ihanteellisesti sinun on nukkuttava 7-9 tuntia päivässä. Krooninen "kaataminen" ei ole vain, kun yrität nukkua enää viikonloppuisin, mutta myös silloin, kun säännöllisesti nukut paljon. Tätä sairautta kutsutaan "Hypersomnia" - patologinen uneliaisuus.

Ei ole väliä kuinka kauan ihmiset, jotka kärsivät tästä sairaudesta nukkuvat, yrittävät syödä päivällä tai nukkua liian monta tuntia yöllä - mikään ei voi auttaa heitä pääsemään eroon uneliaisuudesta. Lisäksi ne, jotka kärsivät hypersomnia ovat ahdistuneita, on vähän energiaa, on muistin ongelmia, ne ovat erittäin nopeasti väsynyt.

Kuitenkin tutkijat uskovat, että kaikki ihmiset, jotka nukkuvat liian kauan, ovat hypersomnia, koska liiallinen unta voi vaikuttaa valtava määrä erilaisia ​​riippumatonta tekijöitä. Masennus, alkoholin kulutus, tietyt lääkkeet, uniapnea (ehto, jossa henkilö pysähtyy hengittämään unessa ja siten rikkoo normaalia unihäiriötä) - kaikki nämä asiat voivat johtaa liian kauas unta.

Mikä aiheuttaa liian paljon unta?

Onko haitallista nukkua yli määrätty?Useat pitkäaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että hypersomnia voi aiheuttaa laajan valikoiman erilaisia ​​vakavia ja heikentäviä oireita.

Sepelvaltimotauti. Tutkimus noin 72 000 naista Yhdysvalloissa osoitti, että 38 prosenttia niille, jotka nukkuivat välillä 9 ja 11 tuntia joka ilta oli sepelvaltimotauti.

diabetes. Tutkimuksen tuloksena noin 9 000 amerikkalaista löysi suhdetta unen ja lisääntyneen diabeteksen riskin välillä. Vaikka tutkijat eivät muodostaneet suoraa yhteyttä, he havaitsivat, että yli 9 tuntia päivässä nukkuvat ihmiset ovat vaarassa kehittää diabetesta 50 prosenttia enemmän kuin 7 tuntia. Tutkijat uskovat, että "peresypanie" sinänsä ei johda diabeteksen syntymiseen, vaan se aiheuttaa vain joitain terveysongelmia, jotka johtavat sitten taudin puhkeamiseen.

liikalihavuus. Muiden tutkimusten mukaan ihmiset, jotka nukkuvat 9-10 tuntia joka ilta, ovat 21 prosenttia suuremmat mahdollisuudet saada ylipaino 6 vuodeksi kuin ne, jotka ovat tottuneet nukkumaan 7-8 tuntia, vaikka näiden ruokailutottumukset ovat suunnilleen samoja.

Lyhyt elinajanodote. Jotkut häiritsevistä tutkimustuloksista ovat osoittaneet, että on olemassa mahdollisuus, että "vuoto" johtaa aiempaa kuolemaan. Vuonna 2002 amerikkalaisen Cancer Societyin tutkijat tekivät suurimman tutkimuksen löytää unen ja kuolleisuuden välisen yhteyden. He analysoivat tietoja 1,1 miljoonasta yli 30-vuotiaasta amerikasta 6 vuodeksi. Todettiin, että ihmiset, jotka nukkuivat 8 tuntia joka ilta, todennäköisesti kuolivat tutkimusaikana 12 prosenttia enemmän kuin ne, jotka nukkuivat 7 tuntia. Lisäksi niille, joilla oli tarpeeksi nukkua vain 5 tuntia, elivät kauemmin kuin ne, jotka tarvitsivat 8 tuntia tai enemmän.

Näiden tulosten perusteella professori Daniel Kripke (Daniel Kripke) alkaen Kalifornian yliopisto San Diego raportoi siitä "Ihmiset, jotka nukkuvat keskimäärin 6,5 tuntia, voivat olla varmoja siitä, että tämä on normaalia aikaa terveydelle myönteisen vaikutuksen kannalta, ei tarvitse nukkua enää".

Kuinka oppia hallitsemaan unelmasi?

Onko haitallista nukkua yli määrätty?Jos luulet, että 7-8 tuntia hyvää nukkua keskeytyksettä ei riitä keholle, ota yhteyttä lääkäriisi, joka voi selvittää, miksi olet nukkunut niin kauan. Jos epäilet, että väsymys liittyy siihen tosiasiaan, että et saa tarpeeksi unta, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin luetteloihin siitä, mitä sinun tarvitsee tehdä terveellisten unihäiriöiden kehittämiseksi:

- Herää tiukasti tiettyyn aikaan joka aamu, mukaan lukien sisäänkäyntipäivät.

- Harjoittele säännöllisesti ja suunnittele monimutkaisia ​​harjoituksia viimeistään viisi tuntia ennen nukkumaanmenoa.

- Vähennä kofeiinin, alkoholin, nikotiinin, etenkin myöhään yöllä.

- Älä syö tiukasti ennen nukkumaanmenoa.

- Varmista, että sinulla on mukava sänky.

- Aloita ilmaa 30-40 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Sammuta valo, yritä rauhoittaa mieltä, kuunnella hitaasti musiikkia tai lukea hyvä kirja ennen nukkumaanmenoa.

Polyfaasinen unta tai miten nukkua 21 tuntia päivässä?


Leave a Comment

3 + 2 =