Quasi-vegetaristi ruokavalio: flexitarians

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизмTodellinen uhka lihateollisuudelle tulevaisuudessa voi olla lähes kasvisruokavalio ja yleinen lihan kulutuksen väheneminen. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa sattuneet sosiologiset tutkimukset osoittavat, että 26-40% englantilaisista on vähentänyt merkittävästi lihan ja muiden eläintuotteiden kulutusta. Tämä tapahtuu useista syistä, mutta yleisimmät syyt ihmiset kutsuvat eettistä kasvavaraisuutta ja terveydenhuoltoa. Valitettavasti Venäjällä tällaiset tutkimukset ovat erittäin harvinaisia, mutta voidaan sanoa varmuudella, että kotimaassamme lihan kulutuksen väheneminen ja terveiden elämäntapojen halu ovat lisääntymässä.

Suosituimpia ja samalla yksinkertaisinta lähes-kasvisruokavalioa voidaan oikeutetusti kutsua flexitarianismiksi. Pohjimmiltaan flexitarianismia ei voida kutsua erilliseksi ruokavalioksi vaan se on pikemminkin elämäntapa, joka sallii seuraajien elää sopusoinnussa itsensä ja ympäröivän maailman kanssa. Mielenkiintoisin tosiasia monille tässä ruokavaliossa on se, ettei ole tarvetta luopua tuttuista ja suosituista elintarvikkeista, kuten esimerkiksi suklaasta, juustoista ja jopa ruuista. Tässä ruokavaliossa on tilaa mille tahansa tuotteelle. Kaikki, mitä tarvitset, on vain vähentää tietoisesti tuottamattomien tuotteiden kulutusta ja lisätä tuoreiden kasvien ruokavaliota ruokavaliossa..

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизмSana Flexitarianismi tulee englannin sanasta joustava, mikä tarkoittaa joustavaa, helposti sovitettavissa. Itse asiassa - ei ole joustavampaa ja yhtä helposti sopeutuvaa terveellistä ruokailutottumusta kuin joustaviin. Tämä ruokavalio keskittyy pääasiassa kasvisruokiin, mutta se mahdollistaa harvinaisen lihatuotteiden saannin. Flexitaarit pyrkivät vähentämään lihan kulutusta samanaikaisesti, mutta eivät sulkemaan pois kokonaan ruokaansa. Ei ole olemassa tiukkoja suosituksia siitä, kuinka paljon tai kuinka vähän liharuokia olisi kulutettava, jotta niitä kutsutaan fleshitariksi. Vuonna 2003 amerikkalainen yhteisö murre (American Murre Society), joka perustettiin vuonna 1889 opiskelemaan Englanti kieli ja murteita, sana fleksitarianets ilmoitti tärkein sana vuosi ja antoi hänelle määritelmä kasvissyöjä, jolloin harvinainen lihaa syövät ".

Tutkimukset ja kyselyihin monien ihmisryhmiä, jotka noudattavat kasvissyöjä ja lähes kasvisruokavaliot, osoittavat, että tärkein motiivi siirtyminen pääasiallisesti kasvisruokavaliota nykyajan ihminen on ennen kaikkea terveyskysymyksiin, kuten sairauksien ennaltaehkäisemistä ja painonhallintaan. Vuonna 1998 joukossa lukijat "Kasvissyöjä Journal» (Kasvisruoka lehdessä), joka on yksi tärkeimmistä ja suosituimmista kasvissyöjä julkaisuja Yhdysvalloissa, tutkimus tehtiin. Hänen tulokset osoittivat, että 82% vastaajista on kiinnostunut kasvissyöjistä, lähinnä keinona syödä terveellistä. Samalla 75% vastaajista sanoi, että eettiset puolella niiden ravinnon hoidon niin paljon terveydenhuollon.

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизмMikä antaa meille joustavuutta, jos pidämme sitä terveellisen syönnin näkökulmasta? Ensinnäkin fleksitarianizm - se on ruokavalio, joka ja ravitsemusterapeutit, ja puolestapuhujia terveiden elämäntapojen täysi oikeus kutsua tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion suositellaan täydellinen ruokavalio, kiinni johon voit koko elämän. Ei ole mikään salaisuus, että monet ruokavalion tapauksessa, rajoittaa saanti yhden tai toisen ryhmän ravinteiden, joten ei voida suositella tavallisena, päivittäistä ruokavaliota. Flexitaireilla kaikki on erilainen. Toisaalta, ilman tiukkoja kieltoja eläinten käyttöä elintarvikkeiden antaa mahdollisuuden täysin kompensoimaan puutetta tällaisten aineiden, kuten B-vitamiinit, jotka henkilö voi saada vain eläintuotteita. Toisaalta, vuonna fleksitarianizme lihan syömisen on tarkoin rajattu, ja pohjalta ruokavalio ovat kasvikunnan tuotteissa, joka antaa seuraajia tätä ruokavaliota täysin nauttia kaikista eduista kasvissyöjä tapa syödä. Sekä kasvissyöjille, perustana fleksitarianskogo ruokavalio ovat vihanneksia, hedelmiä, jyvät ja palkokasvit, vaikka samaan aikaan, fleksitariantsy saada proteiinia ja paljon ravinteita harvinaisia ​​vaalean lihan, siipikarjan, kalan ja maitotuotteiden.

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизмRavitsemusasiantuntijoiden tutkimukset ovat osoittaneet, että joustopakkaukset edistävät laihtumista. Itse asiassa, ruokavalio, joka perustuu ennalta ehkäisevään käyttöön kasvisruokaa runsaasti kuitua, joka edistää erinomainen kyllästyminen, mutta ei johda ladonta ylipainoisia. Sekä kaikki kasvisruokavalio, koska suuri määrä syötävien hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita, fleksitarianizm auttaa vähentämään sairauksien, kuten kohonnut verenpaine, diabetes, sydän- ja verisuoni-järjestelmä, paksusuolen syöpä ja haimasyöpä. Suuri pitkän aikavälin tutkimus tehtiin New Orleansin yliopistossa Toulonissa. 19 vuotta yliopiston tutkijat havaitsivat ruokavalio ja ruokailutottumukset yli 9600 ihmistä ja totesi, että niiden joukossa, jotka syövät hedelmiä ja vihanneksia vähintään kolme kertaa päivässä, aivohalvauksen väheni 42% ja sydän- ja verisuonitautien riskiä järjestelmä vähenee 27%.

Aivan kuten kasvissyöjille, flexionarysilla on verenpaineen aleneminen. Veren sokerin ja kolesterolin tasot ovat lähellä niiden merkkejä ihanteelliseen, jota ei voida sanoa niille, jotka syövät enimmäkseen lihaa. Tutkimukset osoittavat, että flexitarians, kuten kasvissyöjät, keskimäärin 15% vähemmän lihaa ruokaa ystäville. Ajattele! On käynyt ilmi, että vain kuusi kuukautta - flexitäärinen ruokavalio vuodessa voi auttaa menettämään 40 kilogrammaa ylimääräistä painoa, eikä tämä ole täysin hylätty tavanomaisista eläinperäisistä tuotteista ja pienistä nautinnoista, kuten suklaata.

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизмKuten edellä mainittiin, tämä ruokavalio soveltuu kaikille. Haluatko laihtua, parantaa terveyttä, yritä kokonaan luopua syö lihaa ja tulla kasvissyöjä tai päinvastoin, hieman hupia kasvisruokamenun fleksitarianizm tulee hauskaa. Kokeile tätä tapa syödä, sinulla ei ole mitään menetettävää (paitsi ehkä turha kg), ja voit ostaa paljon, kuten hyvä terveys, elinvoiman ja selkeys ajatuksen.

Kaikki flexitaristien tuotteet jaetaan viiteen yhtä tärkeään ryhmiin. Yhdistämällä näiden viiden ryhmän tuotteet oikeaan osuuteen voit saavuttaa paitsi terveellisen ja ravitsevan ruokavalion myös täydellisen ruokavalion erityisessä tapauksessa. Tietenkään emme saa unohtaa, että vain ravitsemusterapeutti voi antaa sinulle tarkkoja suosituksia.

Tässä ovat nämä viisi tuoteryhmää. Ne on järjestetty niin, että ne osoittavat selvästi tuotteiden määrällisen suhteen ruokavaliossa. Ensimmäinen ryhmä - suurin osa näistä tuotteista joustopakkausten ruokavaliossa, viimeisin ryhmä - on vain harvinainen käyttö.

1 ryhmä. Hedelmät ja vihannekset, jotka kulutetaan sekä raakamuodossa että ruoanlaittoon.

Lähes kasvissyöjä диеты: флекситарианизм2 ryhmä. Viljatuotteet. Tämä sisältää täysjyväruokia, leipää, pastaa, kaikki leivonnaiset, viljat.

3 ryhmä. Palkokasvit. Tarkemmin sanottuna kaikki kasviperäisten proteiinien tuotteet. Nämä ovat pavut tai herneet, soijatuotteet, linssit, siemenet, pähkinät ja jopa popcornit.

4-ryhmä. Maitotuotteet. Maito, juusto, jogurtti, raejuusto jne. Edullisesti normalisoidaan rasvapitoisuudelle tai rasvattomalta.

5-ryhmää. Tämä ryhmä sisältää kaikki ne pienet kulinaariset ilot, joita ilman gastronominen elämä olisi tuore ja surullinen. Mausteet, makeiset, rasvat ja öljyt, munat, ajoittain liharuokat, siipikarjan ja kalan astiat. Fleksibiliteetti ei edes kieltäisi kaikkein haitallisimpia ruokavalion kannalta punalihaa, mutta vähäisimmissä määrin.

Miten se toimii? Se on hyvin yksinkertainen. Hedelmät, vihannekset ja täysjyvätuotteet, jotka muodostavat ruokavaliosi perustan, täydellisesti sateet eivät kuitenkaan sisällä niin paljon kaloreita. Suuri määrä kuituja ja tällaisen ruoan kokonaismäärää takaa, ettet koskaan nouse pöydältä nälän tunne, mutta ei myöskään taata liikaa. Samanaikaisesti lihavalmisteiden tai sellaisten tuotteiden, jotka olette erittäin rakastaneet (esim. Makeiset), satunnaista syömistä säästää sinut näiden kiellettyjen elintarvikkeiden kiivaasta halusta, jota kasvissyöjät kärsivät usein. Kaikki tämä säästää terveyttä ja hyvää tunnelmaa pitkään.

Zhalnin Dmitry

Leave a Comment

43 + = 50